The Pick of Destiny

jack-blacks-the-pick-of-destinyEn noe eldre film, som alltid spenner lattermusklene mine til krampa tar dem, er Jack Blacks The Pick of Destiny. Filmen en komisk satire, som selvfølgelig har linselusa Jack Black i hovedrollen. På mange måter er The Pick of Destiny i sin struktur, et klassisk eventyr. Merk: Det er ikke en film for barn, men heller en film for ungdommer, og de som er avstumpa av sort humor. Humoren er godt voksen, selv om man kan kalle selve sjangeren for eventyr. Jack Black spiller gjerne naive og litt godtroende idioter, som har vanvittig mye flaks. Slik er det også i denne filmen. Filmens handling er en hyllest til underdogen, som forsøker å skape seg en plass i verden.

Handlingen begynner med hans undertrykte og kristne oppvekst i det amerikanske bibelbeltet. Her forbys Jack å forfølge drømmen sin om å bli rockestjerne. Han trues med djevelen og med sjelens fortapelse av sin strenge far. En fortvilet Jack kneler etter skjenneprekenen på sengekanten, og synger en bønn til Dio. Dio åpenbarer seg for ham, og trer ut av en plakat som henger over senga. Han forteller Jack, at han skal begi seg til Hollywood, og prøve lykken sin der.

På veien til Hollywood møter helten diverse hindringer, gode hjelpere, og diverse prøver som må overkommes. Den beste scenen i filmen er en fotografisk utforsking, av hva som skjer når man tar psykedeliske rusmidler, som magisk sopp eller LSD. Hele scenen er laget på en så god måte, at den er absolutt minneverdig. De mange musikalscenene, som på mange måter fungerer som en satire på musikaler forøvrig, bidrar også til en lystig og underholdende stemning.

The Pick of Destiny i seg selv inviterer også til gjensyn. Informasjonsmengden, og detaljene er ganske tette, så man kan godt se filmen om igjen ett par ganger. Om du ikke har hatt gleden av the Pick of Destiny enda, så burde den havne på lista.