Romperaketter fra Helvete

torbonegerTorboneger er en av de store eksportslagerne til Norge. Her hjemme nøt, og nyter, bandet også en rimelig stor anerkjennelse. Bandet har også gitt grunnlaget for en internasjonal kult, som i dag fungerer som en slags merkelig ungdomsforening. Turbojugend finner man i store deler av Europa, og mer spedt, finnes det klubber i mange av verdens store byer. Mange av disse Turbojugend-foreningene er lokale rocke-klubber som i tillegg til å digge Turboneger, også bidrar til å arrangere andre konserter med folk som de liker.

Bandet i seg selv, har utviklet seg fra å være et mer eller mindre rent rockeband, til å bli rarere og rarere. Etter gjennombruddet, og den første turneen begynte mer og mer rare klær, sminke, og mer rølpete oppførsel og provoserende tekster, å spille en viktigere rolle i helhetsopplevelsen av Turboneger. Bakgrunnen for dette, ifølge vokalisten Hank von Helvete, var at de på sin første turne tok turen innom et okkupert hus i Hamburg, for å spille konsert. De møtte på litt problemer fordi de så altfor straighte ut. Flere tok dem først for å være politimenn i sivil. Dette kunne de ikke ha hengende på seg. Til den andre turneen ble det kjøpt inn sminke og kostymer av det absurde slaget. Militæruniformer, kombinert med artikler fra porno-butikker, og en real ansiktssminke, satte etter dette stemningen på følgende konserter.

Høydepunktet på konsertene, som gav mye oppmerksomhet de første årene, var romperaketten. Vokalisten Hank von Helvete pleide som regel å avslutte med å skyte opp fyrverkeri fra mellom skinkene. Det anbefales at man ikke prøver dette hjemme. Om konserten var innendørs nøyde man seg med å bruke bengalske lys eller stjerneskudd, men om scenen var ute i det fri, ble en rakett sendt i været. Den som ønsker seg fart, aggresjon og svart humor, kan ha godt av å lytte til en av bandets mange plater.