Haggis – Norges skam

De siste huleboerne

ottar-stangelandHaggis er et av disse bandene, som aldri klarte å komme seg inn i det gode selskap i Norge. Bandet har fans over hele verden, og har turnert på alle verdensdeler, men ingen etablerte plateselskap tør å ta i Haggis. Under ledelse av den joviale julenisse-formede Ottar Stangeland, har bandet holdt på siden 1994, og spiller fortsatt den dag i dag. Målsetningen for prosjektet virker å være, å erte på seg så mange som mulig, og å gjøre folk så provoserte at de blir forbanna. Selv skryter bandet av å være et av Rogalands mest forhatte band. De legger også gjerne til at de ser på seg selv som de siste huleboerne, og at de er stolte av dette.

Menneske og stolt av det

Da kommentatorer i media etterlyste en horekunde som faktisk ville tørre å stå frem, så hoppet Stangeland til anledningen, både i Natt & Dag og i Aftenposten. Med kommentarer om at prostituerte ikke var folk, satte Stavanger-mannen sinnene i kok, nok en gang. At han også tjente gode penger på å selge t-skjorter med påtrykket: «Haggis Horekunde», er noe som ikke ble nevnt i Avisene.

Alle har sine små nykker, og pengespill er ett av disse så finnes det nok av muligheter til å leve ut dette på http://www.roulette4fun.com/no og på mange andre steder.

God spredning i undergrunnen

Selv om bandet kun blir omtalt i Norge når de gjør noe galt, så har de et godt nettverk av fans i hele verden. Til tross for at bandet bland europeiske venstre-ekstreme ofte blir avskrevet som rasister og kvinnefiendtlige, klarer de også å fylle konsertsalene i land hvor det ikke bor hvite folk. Turneene har tatt bandet gjennom Syd-Amerika, Kina og Russland, en spredning som ikke mange norske band kan skryte av.

Det er heller ikke rart at de er så populære. Musikken har god driv og er en god ledsager for fest og moro. Om du har sjansen, så er Haggis absolutt et band man burde se live, siden platene ofte har en relativt dårlig lydkvalitet.